En helt vanlig dag

displaypicture_125643309

Hur ser egentligen en helt vanlig dag ut i mitt (och Mayas) liv ut? Det beror ju förstås på vilken dag det är!  Men idag (måndag) har väl varit en vanlig dag – klockan ringde strax efter 06.00, då jag gick upp och tappade upp ett varmt bad. Min rygg och mina muskler blir glad av en sån morgon. Samtidigt som jag värms upp av det varma vattnet brukar jag kika på nåt tv-program på iPaden (jag tror jag kikade på ”Hem till gården” eller något annat relativt IQ-befriat happy.gif. Sen blev det full fart att göra mig iordning, mata katterna och åka till jobbet. Tar väl en 10-15 minuter med bilen att rulla ner till kontoret (och hinna reta upp mig på mina mot-trafikanter…)

På kontoret blev det den vanliga morgonrundan – in på rummet, starta datorn, förbi kontorets akvarium och mata fiskarna, kaffemaskinen för en kopp choklad, och en sväng in till ”torpeden”, ”min” storformatsskrivare som behöver motionera sina skrivarhuvuden. Med chokladkoppen i näven kollar jag igenom mejlkorgen vilket brukar ta sin tid. Och en runda på Facebook, checkar av lite andra ställen också, samt kollar av mina ”bevakningar” på nätet – om sopor, avfall, företaget mm. Fikarast med kollegorna framåt 09.00 – vilket lite skojfriskt också brukar innebära högläsning av berörda horoskop i dagens Metro biggrin.gif. I morse var det vår vd som inledde horoskopstunden bow.gif

Sen blev det intensivt arbete i datorn med originalproduktion – skyltar till våra anläggningar som ska kompletteras. Telefonsamtal, mejl osv – ett jämnt flöde fram till 10.30 då jag hoppade i vinterstället och in i bilen för färd ner till ett möte på en av anläggningarna. Universitetet ska göra en film internt om deras sopors väg och påverkan (riktad till deras anställda) och det här var det inledande mötet för att se hur vi skulle kunna hjälpa varann med det – och en runda tillsammans med dessa besökare runt på anläggningen. Klockan hann rulla iväg ordentligt – så jag stannade på vägen tillbaka till kontoret på ett hak och köpte med mig mat och var åter på kontoret vid 14-tiden. Åt och diskuterade samtidigt med min chef en debattartikel om förpackningsinsamling. In på rummet och ta itu med mer mejl, telefon och produktion. Till fikarasten vid 15-tiden. Fikarasterna hos oss har alltid högt i tak Jobbade sen på till framåt 17.30-tiden då jag pallrade mig hemåt. Hade Maya varit ohalt hade jag sett till att komma iväg lite tidigare.

Hemma hade sambon ovanligt nog redan hunnit hem – själv rusade jag som vanligt genom huset och bytte till stallkläder och ut till bilen igen. Upp till stallet – hade det varit en annan vanlig måndag hade jag gjort i ordning Maya för ett ridpass på kanske en timme. Men idag hade hon ju en nyskuren hovböld att ta hand om – släppte henne en stund i ridhuset för att konstatera att hon fortfarande haltar är svullen och har puls (hoppas det vänder till i morgon). Lade om bandaget runt hoven, borstade av henne, redde ut svansen och mockade hennes box, putsade av tränset och inspänningstyglarna. Mockade några av lektionshästarnas boxar och surrade lite med vänner. När första gruppen hade ridit sin lektion passade jag på att fika med dem – gott kaffe och matiga äggmackor Sen var vi ett helt knippe med folk som hjälptes åt att leta efter en borttappad bilnyckel, som efter nån halvtimme återfanns. Planerade lite junioraktiviteter med några av föräldrarna som rider i ena måndagsgruppen, och pallrade mig hemåt igen nångång före 21 i alla fall. Har sedan ägnat kvällen åt att umgås med sambon (som varit bortrest i helgen), katterna, tvättmaskinen, planera hyllsystem i friggeboden, och installerat en webbkamera…

En rätt vanlig dag för min del! Tre dagar i veckan rider jag lektion på Maya, övriga dagar rider jag egna pass beroende på väder, vind och vilja, Maya brukar bara vila på söndagar. Jag försöker klämma in lite egen träning också; försöker promenera på löpbandet i garaget kanske 2-3 ggr/vecka, lite ryggövningar, några situps, armhävningar och ”plankning”. Jag har mina juniorlektioner på lördagar och morgonfodring/utsläpp på söndagsmornar, och kvällsfodring på söndagskvällar ((tillsammans med sambon). Vanliga dagar blir det lite administrativ stallarbete också (juniorerna och webben). En å annan bok slinker ner också (antingen via ögonen eller öronen), och nån form av kamera brukar alltid bli inblandad minst en gång om dagen. Matlagning och en del annat av typ ”marktjänst” faller på sambons lott ;-)  Försöker hinna med att umgås med lite vänner också.

Typ pardon.gif

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *