Kategoriarkiv: hemma

En helt vanlig dag

displaypicture_125643309

Hur ser egentligen en helt vanlig dag ut i mitt (och Mayas) liv ut? Det beror ju förstås på vilken dag det är!  Men idag (måndag) har väl varit en vanlig dag – klockan ringde strax efter 06.00, då jag gick upp och tappade upp ett varmt bad. Min rygg och mina muskler blir glad av en sån morgon. Samtidigt som jag värms upp av det varma vattnet brukar jag kika på nåt tv-program på iPaden (jag tror jag kikade på ”Hem till gården” eller något annat relativt IQ-befriat happy.gif. Sen blev det full fart att göra mig iordning, mata katterna och åka till jobbet. Tar väl en 10-15 minuter med bilen att rulla ner till kontoret (och hinna reta upp mig på mina mot-trafikanter…) Fortsätt läsa En helt vanlig dag

God Jul – kadriljfilm & tomtebild

*suck*… nätet är mer än lovligt segt och instabilt ikväll… har just gått miste om ett lååångt inlägg jag just skrivit och missade att ”mellanspara” innan jag skickade iväg det…. *swooosch* rätt ut i tomma etern… Jaja, det blir till att rekapitulera. Jag som hatar att upprepa mig!

maya_jul_121223

I morse var jag upp till stallet för den traditionsenliga julaftonskadriljen på ridskolan. Det som var inte lika traditionellt var att G tyvärr inte var med i morse – hon hoppade ridningen! Febrig & eländig överlät hon julkadriljen på oss elever istället – så A & E fick ta hand om täten på kadriljen för gruppledarna (de grupper som inte har någon gruppledare brukar turas om att rida på julafton). En mer än 50-årig (55 eller nåt?) tradition som G’s far drog i gång. I år var det så märkligt att det genomfördes utan att varken G eller hennes bror Ö deltog! Under gruppledarkadriljen tog jag, C och H hand om glöggen, släcka ridhuset så bara granen stod grann, och hästarnas lilla godbit. Därefter är det juniorernas tur att rida kadrilj – i vanliga fall brukar G och jag rida i täten tillsammans – i år blev det jag och en av de äldre juniorerna som tog täten. Hur svårt var det inte att improvisera fram en kadrilj?! Samtidigt som man rider? *puh* I år var hälften av juniorerna mina elever och andra hälften G’s elever  Och de var SÅ duktiga!

Filmen var betydligt ljusare i min dator…

Och en suddig bild:

kadrilj_2012_1

Maya var otroligt duktig  – dock lite busig vid något tillfälle   (det blev lite väääl kul med galoppen tyckte hon!) heart

Efter kadriljandet gjorde vi i ordning hästarna och slängde ut dem i hagen, och fixade klart stallarna. Efter det brukar några av oss, traditionsenligt, fika hos G och byta julklappar med varann. Men i år var ju G som sagt var däckad – men, världens bästa sambo gjorde en utryckning och kom upp till stallet med en termos kaffe!  Dessförinnan han vi dessutom skotta & lyfta upp en bil som hade hamnat i diket precis nedanför stallplanen. Gissa om det måste ha gått undan alldeles FÖR bra i kurvan för den föraren  – hon fick sig några sanningens ord med på vägen också

Väl hemma från stallet blev det en välbehövlig vila i ett varmt bad  tillsammans med en del av paketet från min hemliga mule-tomte – lyckades trycka i mig hela förpackningen med lakritskolachoklad  Dock grubblar jag fortfarande på VEM tomten var? Just nu tippar jag nog på Malinsky?

Under protest klädde jag mig sedan… och följde mycket motvilligt med… men nu så har jag bestämt mig för att nästa jul sitter jag hellre ensam!  Tidigare år har vi dessutom alltid tagit en sväng hem till någon i min släkt också – de senaste 15-17 åren hem till min systerdotter och hennes familj för en kort fika och överlämna julklappar. I år blev det inte så – jag har postat deras julklappar i år, de fick var sitt presentkort med ett skolår för någon stackare i mindre utvecklad del av världen. Jag betvivlar starkt att en sjuåring verkligen önskar sig det – men just nu verkar relationenerna här vara trasiga på något vis, utan att jag vet varför.

Vad skönt att julen rullat på så HÄR långt nu – nu kanske man äntligen kan få lite lugn & ro??  Jag ska vara ledig från jobbet till den 7 januari!  Så nu ska jag ägna mig åt Maya.  Vi ska vara med i vår första dressyrtävling den 4 januari är det tänkt – det ska bli spännande!

GOD JUL till er alla!